The Gilbert Bayes gallery of sculptures

The Gilbert Bayes Sculpture Gallery

 

On 21 October 2004 the Gilbert Bayes Sculpture Gallery opened in the Victoria and Albert Museum, London. This was the result of a collaborative exercise between the Gilbert Bayes Charitable Trust, who donated the finances for the Gallery to be built and the V & A who designed the layout and provided the space for it to be built. The aim of the Trust in donating funds for the provision of the Gallery was in order that the name and work of Gilbert Bayes should become more widely recognised and that there should be a permanent exhibition of his work on show in a renowned

and respected museum. Another aim of the project was to provide a valuable study resource for students, researchers and visitors of varying backgrounds. This formed part of the V & A's ambitious FuturePlan, which aimed to transform and renew the Museum over the next five to ten years.

Picture and information from The Making of Sculpture, edited by Marjorie Trusted and the Final Report on The Gilbert Bayes Sculpture Gallery, January 2005.